WhatsApp testează un nou mod de afișare Picture-in-Picture pentru iPhone și alte noutăți

06.11.2021
WhatsApp testează un nou mod de afișare Picture-in-Picture pentru iPhone și alte noutăți

Deja familiară fanilor YouTube, Facebook și Instagram, modul de afișare Picture-in-Picture (PiP) va permite desfășurarea apelurilor video pornite din aplicația WhatsApp pentru iOS într-o fereastă care poate fi mutată oriunde pe ecran. Scopul este acela de a permite utilizatorilor să folosească alte aplicații sau funcții iPhone, fără a întrerupe apelul video aflat în desfășurare.

Potrivit surselor citate de WABetaInfo, noua funcție WhatsApp ”permite mutarea cu ușurință a ferestrei Picture-in-Picture și implementează câteva scurtături folositoare, permițând comutarea rapidă înapoi la modul full-screen și oprirea apelului video”.

whatsapp picture-in-picture pip

Suplimentar, administratorii WhatsApp iau în considerare extinderea funcției ”delete for everyone” folosită pentru rechemarea/ștererea mesajelor deja trimise. În forma inițială, WhatsApp permitea doar înlăturarea mesajelor trimise în ultimele 7 minute, însă a extins această limită la 68 minute și 16 secunde. Dacă cea de-a treia revizie a acestei funcții este preluată în versiunea oficială a aplicației, utilizatorii WhatsApp vor putea reveni pentru ștergerea mesajelor trimise cu până la trei luni în urmă, sau mai mult, pentru toate persoanele care au recepționat mesajul respectiv.

Deocamdată, noile funcții sunt disponibile doar în versiunea Beta a aplicației WhatsApp pentru iPhone și, parțial, cea de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult