WhatsApp pregătește opțiunea view-once, pentru masaje pe care le citești și apoi dispar definitiv

12.12.2022
WhatsApp pregătește opțiunea view-once, pentru masaje pe care le citești și apoi dispar definitiv

Setarea prin care utilizatorii WhatsApp puteau seta un termen de expirare pentru mesajele trimise tocmai a fost „demontată” cu o nouă opțiune view-once, pentru masaje pe care le citești și apoi dispar după sunt citite, fără posibilitatea de a fi păstrate.

WhatsApp oferă de ceva timp funcționalitatea ephemeral messages, prin care utilizatorii platformei pot trimite mesaje cu termen de expirare prestabilit, care dispar automat la ceva timp după ce sunt citite (ex., după 24 ore, 30 sau 90 de zile). Însă cum ar fi să poți trimite cuiva mesaje pe WhatsApp care pot fi citite doar o singură dată, fără posibilitatea de a realiza capturi de ecran sau crea duplicate după acestea.

Aparent, funcționalitatea view-once va oferi exact acest atu, presupunând desigur că destinatarii mesajelor nu vor apela la mijloace cu adevărat „ingenioase„, cum ar fi obținerea de poze cu ecranul telefonului folosind un dispozitiv care nu este vizat de restricții.

Potrivit Meta, noua funcționalitate WtatsApp va elimina toate obstacolele tehnologiei moderne, asigurând că mesajele recepționate prin conexiune criptată nu pot fi decât citite de persoana căreia îi sunt adresate, fără posibilitatea ca altcineva să intercepteze istoricul conversațiilor. În timp ce idealul promis este mai degrabă la nivelul de promisiune, merită apreciat felul în care Meta dezminte în mod tacit orice practici legate arhivarea conversațiilor, anunțând funcții care prim modul de operare implică anonimitate totală din partea companiei lui Mark Zuckerberg.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult