WhatsApp pregătește suport nativ pentru conturi multiple, comutabile direct din aplicație

17.06.2023
WhatsApp pregătește suport nativ pentru conturi multiple, comutabile direct din aplicație

După ani de așteptare pentru deschiderea opțiunii pentru autentificare pe mai multe dispozitive cu același cont, WhatsApp este pe cale să treacă în extrema cealaltă oferind suport nativ pentru conturi multiple.

Nu este clar dacă Meta anticipează o scădere a numărului de conturi WhatsApp „reale”, sau doar încearcă să umfle valoarea companiei înlesnind folosirea de conturi multiple. Până acum, cei care doreau cu tot dinadinsul să facă asta erau împinși la „improvizații”, precum crearea unui al doilea profil de utilizator pe telefoanele care oferă această facilitate și duplicarea aplicației instalate. Cel mai adesea, amatorii ajungeau să folosească telefoane separate, fiecare cu propria cartelă SIM și cont de WhatsApp.

Descoperit mai întâi în versiunea WhatsApp Business beta (v 2.23.13.5 pentru Android), suportul multi-account elimină toate complicațiile setării unui al doilea cont de utilizator. La fel ca pe Instagram sau Facebook, clientul WhatsApp primește un simplu buton Add account, conturile autentificate și salvate pe dispozitiv putând fi comutate din câteva atingeri pe interfața touch.

Dacă folosești dual-SIM pe telefon și ești activ pe WhatsApp cu ambele numere, suportul pentru conturi multiple ar putea permite folosirea ambelor identități în mod simultan. Spre exemplu ai putea primi mesajele de notificare și gestiona conversațiile în ambele conturi din aceeași aplicație. Ce-i drept, limitările acestei funcții nu sunt cunoscute, deocamdată. Spre exemplu, pe Instagram poți comuta între conturile salvate, dar fără a primi alerte sau mesaje de pe celălalt cont.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult