Meta încurajează crearea mai multor profiluri de Facebook și Instagram, ușurând comutarea rapidă a acestora

27.09.2022
Meta încurajează crearea mai multor profiluri de Facebook și Instagram, ușurând comutarea rapidă a acestora

Confruntat deja cu un declin accelerat al veniturilor, Meta încearcă să ascundă scăderea numărului de utilizatori activi pe Facebook și Instagram, permițând celor rămași să-și construiască identități multiple, profilurile rezultate fiind alipite contului existent.

Dacă până acum, Facebook permitea asocierea unui profil cu un singur cont de utilizator, se pare că foarte curând toată lumea va putea avea identități multiple, Meta dezvoltând deja funcția care va permite utilizatorilor să comute rapid între  mai multe profiluri atașate aceluiași cont Facebook.

Identificată deocamdată sub denumirea generică Profile Switching Tool, noua funcție vine ca o extensie adusă actualei opțiuni pentru comutarea între profilul personal și identitatea paginilor de Facebook pe care le administrezi. Astfel, odată ce-ți creezi un nou profil de Facebook nu rămâne decât să-l asociezi salvând datele de login în aplicația de mobil sau în web browser, după care vei putea folosi funcția special implementată de Meta pentru a sări de la un profil la altul în doar câteva secunde, fără a parcurge de fiecare dată procesul de reconectare prin introducerea datelor de login.

Oficial, intenția este de a permite utilizatorilor să aibă profiluri diferite în funcție de grupurile de persoane cu care doresc să interacționeze. Spre exemplu, această funcție îți va permite să păstrezi un profil principal cu care să faci impresie bună prietenilor apropiați și familiei, un profil „serios” de arătat colegilor de serviciu și încă unul „jucăuș” cu care să impresionezi viitoarele „cuceriri”, asigurând că fiecare poate vedea doar profilul pe intenționezi să îl arăți.

De altfel, chiar Facebook spune că noua funcție își propune să  „ajute oamenii să-și adapteze experiența în funcție de interese și relații”, testând deja noua caracteristică cu un grup restrâns de utilizatori.

Totuși, nu putem ignora aspectele potențial negative ale noii caracteristici care ar permite asocierea a până la cinci profiluri unui singur cont Facebook. Spre exemplu, posibilitățile pentru SPAM și crearea de conturi „fantomă” se multiplică exponențial, oricine putând avea identități diferite pe Facebook, gata de folosit și în scopuri mai puțin oneste. Deși Meta speră să limiteze acest potențial obligând utilizatorii să-și asocieze fiecare profil nou creat cu identitatea contului principal, realitatea este acea că fiecărui profil i se va permite să aibă un nume de utilizator diferit, întregul sistem fiind conceput în jurul ideii de a masca sau denatura identitatea reală.

În timp ce profilurile suplimentare vă vor permite să faceți aproape tot ce puteți cu profilul dvs. real, Facebook va limita în continuare profilurile suplimentare. Funcții precum crearea și conectarea paginilor de Facebook vor fi disponibile doar cu profilul principal asociat contului respectiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video