WhatsApp se îmbogăţeşte cu mesagerie audio Push-to-talk

07.08.2013
WhatsApp se îmbogăţeşte cu mesagerie audio Push-to-talk

Serviciul WhatsApp nu mai are nevoie de nici o prezentare, acesta fiind probabil cel mai celebru membru al grupului de soluţii alternative de mesagerie care au detronat bătrânul SMS prin opţiunile mai bune şi preţul practic nul. Începând de astăzi, WhatsApp s-a îmbogăţit şi cu opţiunea Push-to-talk, oferind astfel o alternativă audio facilă la mesageria text..

Despre facilitatea Push-to-talk am auzit pentru prima dată în luna mai, însă aceasta a devenit activă abia acum. După actualizarea aplicaţiilor pentru Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry sau Symbian, cei 300 de milioane de utilizatori ai serviciului vor descoperi un buton nou care le va permite să înregistreze şi trimită cu uşurinţă un mesaj audio nou.

Funcţionând similar cu soluţiile clasice Push-to-talk, exceptând bineînţeles etapa intermediară a înregistrării complete a mesajului, utilizatorii vor ţine apăsat pictograma microfonului pentru a dicta un mesaj, acesta urmând să fie trimis imediat după eliberarea butonului. Serviciul va semnaliza vizual atunci când destinatarul va asculta mesajul, iar acesta va putea trimite la fel un uşor un răspuns. Noua versiune a aplicaţiei foloseşte şi senzorii de proximitate ai telefoanelor, comutând între difuzor şi cască atunci când telefonul este ţinut la ureche.

Noua opţiune este gratuită şi nu impune nici o limită pentru lungimea mesajului audio, aceasta urmând să fie disponibilă la nivel global pe toate platformele în următoarele 24 de ore, odată cu actualizarea aplicaţiilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video