WhatsApp va bloca realizarea capturilor de ecran pentru conținut personal

19.08.2022
WhatsApp va bloca realizarea capturilor de ecran pentru conținut personal

Deși a introdus funcția Disappearing Messages, WhatsApp nu a făcut mare lucru pentru a împiedica păstrarea mesajelor sau a fișierelor vizionate, până acum.

Spre exemplu, chiar și bifând setarea care previne salvarea conversației în istoricul WhatsApp, nu poți fi sigur că persoana aflată la celălalt capăt nu păstrează propriile „dovezi”, generând capturi de ecran cu mesajele sau pozele afișate. Deși este o problemă evidentă, soluția nu este chiar ușor de găsit, fiind necesară și o colaborare strânsă cu dezvoltatorii platformelor mobile suportate. Cât despre soluția de compromis – alertarea expeditorului despre realizarea unei capturi de ecran de către persoana aflată la celălalt capăt, abordarea poate doar să alimenteze o eventuală discuție în contradictoriu, fără a împiedica acțiunea respectivă.

Însă potrivit anunțului făcut chiar de către CEO-ul Mark Zuckerberg, în curând nu vei mai putea obține capturi de ecran care să surprindă ecranul de conversație WhatsApp, dacă mesajul primit este marcat pentru vizualizare unică.

Implementarea ar putea fi asemănătoare soluțiilor tehnice adoptate deja cu unele aplicații de tip Home Banking, însemnând că fereastra mesajului va fi cumva delimitată vizual ca și spațiu protejat, iar conținutul va fi redat fără ajutorul funcțiilor de accelerare grafică, derularea părând ceva mai lentă decât în mod obișnuit.

Pe lângă funcționalitatea anunțată, următoarea versiune WhatsApp pare va primi și cosmetizări de ordin estetic, adoptând noul format dynamic icon introdus odată cu versiunea Android 13. Modificările sunt prezente începând cu versiunea 2.22.18.16 a clientului WhatsApp Beta, putând dura ceva timp până ca acestea să fie preluate în versiunea oficială a aplicației.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult