WhatsApp testează o funcție care permite salvarea mesajelor intenționate să dispară după ce sunt văzute

26.04.2022
WhatsApp testează o funcție care permite salvarea mesajelor intenționate să dispară după ce sunt văzute

WhatsApp a introdus funcția dissapearing messages ca pe o modalitate de a garanta confidențialitatea mesajelor. Doar că sistemul funcționează un pic prea bine, prezentând utilizatorilor o modalitate de a trimite mesaje care chiar sunt ferite de priviri indiscrete.

Încercând să rectifice acest „neajuns”, administratorul Meta pregătește o funcție care o anulează pe cea dintâi, oferind destinatarilor o modalitate de a păstra mesajele recepționate în modul privat, cu anumite constrângeri. Astfel, încercarea de a salva un mesaj va fi transmisă ca și solicitare la dresa expeditorului, cel din urmă urmând să decidă dată permite sau nu păstrarea mesajului respectiv. Probabil că, folosită fără a fi înțeleasă pe deplin, setarea pentru păstrarea mesajelor recepționate în sesiunile bifate cu opțiunea disappearing message va fi motiv de intrigă între participanții la conversație.

Totuși, fiind vorba de un experiment, s-ar părea WhatsApp ia în considerare prezentarea acestei opțiuni și în mod unilateral, doar pentru recipientul mesajului, în ideea de facilita păstrarea „pentru posteritate” a mesajelor primite. În acest caz, va exista totuși și opțiunea Undo, care să permită renunțarea la mesajele păstrate doar în mod temporar.

Rămâne de văzut dacă măcar una dintre interpretările acestei funcții va ajunge în versiunea oficială a clientului WhatsApp, existența unei etape de testare neoferind garanții privind eventuala implementare la scară largă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult