WhatsApp va permite atașarea unui al doilea smartphone la același cont de utilizator

08.07.2022
WhatsApp va permite atașarea unui al doilea smartphone la același cont de utilizator

WhatsApp oferă deja suport multi-device, atât prin interfața WhatsApp Web, cât și prin aplicația instalată pe PC sau tablete cu Android/iOS. Totuși, nu poți seta WhatsApp pe un al doilea smartphone decât dacă inserezi și cartela cu numărul de telefon asociat contului respectiv.

Deocamdată, poți folosi WhatsApp pe alte dispozitive doar dacă acestea nu intră în categoria smartphone. Potrivit ultimelor zvonuri, administratorii platformei plănuiesc să rezolve această limitare adăugând posibilitatea setării unui smartphone-companion, care odată confirmat cu telefonul principal va putea sincroniza istoricul de chat, putând fi utilizat în tandem cu acesta.

Spre exemplu, setarea unui al doilea smartphone folosind același cont de WhatsApp ar putea fi de folos celor care dispun de telefon de serviciu și ar dori să poată comunica de pe oricare dispozitive, fără a mai recurge la setarea unei identități diferite.

Modificările pregătite sunt vizibile deja în codul celei mai recente versiuni a clientului WhatsApp Beta (v2.22.15.13). Odată îmbunătățit cu suport pentru telefoane multiple, funcționalitatea multi-device va asigura sincronizarea în timp real a istoricului de chat.

Deocamdată, funcționalitatea pare că se află la stadiul de testare internă și nu poate fi activată prin simpla instalare a versiunii Beta. Probabil că vom afla mai multe detalii odată ce administratorii platformei vor fi mai încrezători în buna funcționare a noii opțiuni multi-device.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult