WhatsApp activează suportul multi-device pe Android și iOS

23.03.2022
WhatsApp activează suportul multi-device pe Android și iOS

Meta, compania din spatele WhatsApp confirmă activarea suportului pentru conectarea de pe dispozitive multiple, pentru toți utilizatorii de Android și iOS.

Astfel, în curând vei putea seta același cont de WhatsApp cu până la patru dispozitive, fără a trebui să loghezi de fiecare dată când schimbi la un alt smartphone sau tabletă. Inițial, funcționalitatea oferită doar prin canalul WhatsApp Beta, este pe cale să fie extinsă către toți utilizatorii platformei de mesagerie.

Astfel, restricția privind legarea identității utilizatorului de un dispozitiv anume este pe cale să fie eliminată, măcar temporar. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive, trecând mai întâi prin mijloacele uzuale de validare a identității, cum ar fi sistemul de autentificare în doi pași. Astfel, va fi suficient să-ți o singură identitatea de WhatsApp folosind telefonul principal, după care vei pute comunica fără restricții de pe altă tabletă, laptop, sau PC-ul de serviciu.

Și mai departe, numărul de telefon va avea un rol important, însă prezența cartelei SIM nu va ai fi esențială pentru autentificarea de pe dispozitive multiple, operațiunea putând fi restrânsă la validarea unui cod de securitate primit pe dispozitivul principal, care să fie apoi tastat pe dispozitivele suplimentare pe care le dorești conectate.

În plus, cei care doresc să-și schimbe numărul de mobil fără a pierde datele păstrate în actualul profil de WhatsApp vor avea posibilitatea să le importe mai departe și să le asocieze unui alt număr de telefon. Totuși, sunt anumiți pași de urmat și restricții de care trebuie ținut seama.

În forma de până acum, autentificarea într-un cont de WhatsApp cu numărul de mobil cauza delogarea automată de pe dispozitivul folosit anterior, ceea ce poate fi o reală problemă pentru cei care, spre exemplu, mai au acasă și o tabletă pe care ar vrea să o folosească, sau ar prefera să aibă aceeași identitate de WhatsApp inclusiv pe telefonul de serviciu. Tot din motive de securitate, trebuia să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

Suportul multi-device ar trebui să rezolve aceste impedimente, permițând asocierea identității WhatsApp cu până la patru dispozitive, o limită considerată în general suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult