WhatsApp va permite schimburi de poze la calitate originală

29.08.2023
WhatsApp va permite schimburi de poze la calitate originală

Urmând opțiunii HD, trimiterea de poze pe WhatsApp se va putea face și la calitatea originală, Meta adăugând noua opțiune în răspuns la solicitările utilizatorilor, nevoiți până acum să trimită pozele arhivate pentru a evita degradarea calității.

Introdusă ca o metodă de a obține timpi cât mai reduși de așteptare la schimburile de poze, convertirea automată a imaginilor la rezoluții inferioare devine tot mai puțin necesară, pe măsură ce atât utilizatorii de PC, dar și cei de mobil, accesează conexiuni de internet la viteze broadband/5G.

Spre deosebire de servicii precum Google Photos, preluarea pozelor la calitate originală nu implică stocare permanentă a fișierelor respective, ci doar o viteză suficient de bună a conexiunii la internet.

  • Curând utilizatorii WhatsApp vor putea accesa patru setări de calitate din meniurile WhatsApp:
  • Normal – la conexiune prin WiFi, calitatea imaginii este prioritară
  • HD – compresia păstrează aproximativ 80% din calitatea originală, în limita unei rezoluții de 2048×2048 pixeli
  • Data Saver – soluție la calitate „Web”, nu atât de redusă încât să elimine detalii esențiale din imagine, favorizând transmiterea cât mai rapidă a fișierului respectiv
  • Original –  pozele sunt trimise ca atare, cu prețul unui timp de așteptare mai lung
  • Noua funcționalitate se află momentan în dezvoltare, putând dura ceva timp până la anunțul oficial. Între timp, poți trimite poze pe WhatsApp la calitate originală și folosind opțiunea Documents. Însă acestea nu vor putea fi previzualizate în ecranul de conversație.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult