WhatsApp va permite sesiuni group chat cu până la 1023 de participanți

10.10.2022
WhatsApp va permite sesiuni group chat cu până la 1023 de participanți

Deși ar putea părea excesiv, grupurile de chat în care poți comunica prin mesaje instant cu alți peste 1000 de participanți nu sunt ceva nou, WhatsApp încercând doar să ajungă din urmă rivalul Telegram, care permite deja grupuri de chat cu până la 200.000 de participanți. Anterior, sesiunile group chat pe WhatsApp puteau reuni până la 512 participanți.

Planul WhatsApp este de a facilita nu doar discuții între angajații companiilor sau colegii de școală, ci și discuții publice după modelul canalelor Telegram. Evident, vor putea fi trasate anumite reguli, administratorii grupurilor decizând cine pate răspunde și cine poate doar vedea mesajele postate.

Spre exemplu, companiile, instituțiile și vedetele cu număr mare de urmăritori vor putea crea grupuri de WhatsApp pe care să le folosească pentru a transmite informații unui public numeros, fără ca urmăritorii grupului respectiv să răspundă.

Participanții la discuțiile group chat pot fi selectați în mod individual de către organizatorii evenimentului, sau se pot conecta folosind link-ul de invitație primit anterior. WhatsApp va oferi în cele din urmă și instrumente specializate pentru administrarea mai eficientă a grupurilor de chat cu număr foarte mare de participanți.

Noua funcționalitate este testată deja în cea mai recentă versiune WhatsApp Beta, urmând să ajungă la posesorii de telefoane cu Android și iOS pe calea actualizărilor de software automate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult