WhatsApp va permite trimiterea de imagini la calitate și mai înaltă

08.06.2023
WhatsApp va permite trimiterea de imagini la calitate și mai înaltă

Contrar așteptărilor, trimiterea unei poze pe WhatsApp nu implică recepționarea fișierului la celălalt capăt, exact la nivelul de claritate disponibil pe telefonul tău. În realitate, pozele sunt convertite la o rezoluție mult inferioară, WhatsApp lăsând o setare nu tocmai ușor accesibilă pentru alegerea unui nivel de compresie ceva mai favorabil.

Meta introduce nivelul de compresie high-definition (HD) pentru schimburile de fișiere pe WhatsApp, opțiunea disponibilă pe Android și iOS, oferind o soluție pentru utilizatorii care se așteaptă să vadă pozele primite la același nivel de calitate ca pe telefonul expeditorului. Totuși, nici de această dată nu poate fi vorba de calitate 1:1, administratorul WhatsApp păstrând un nivel minim de compresie, țintind un raport optim între calitatea imaginii și dimensiunea fișierelor transferate.

Noua funcționalitate WhatsApp este disponibilă începând cu versiunea beta (v2.23.12.13) a clientului pentru Android, respectiv, v23.11.0.76 pe iOS.

Important de știut, noua opțiune HD nu rămâne bifată în mod permanent, utilizatorii care doresc să trimită imagini la cel mai bun nivel de claritate posibil trebuind să bifeze această setare înainte de fiecare schimb de fișiere, folosind butonul afișat la partea de sus a interfeței WhatsApp. Până acum, opțiunile de calitate selectabile erau „auto,” „best quality,” și „data saver,”, niciuna permițând schimburi de poze fără ajustarea nivelului de compresie inițial.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult