WhatsApp va permite utilizatorilor să devină complet „invizibili”, ascunzând indicatorul online/offline

04.07.2022
WhatsApp va permite utilizatorilor să devină complet „invizibili”, ascunzând indicatorul online/offline

WhatsApp permitea deja ascunderea indicatorului Last Seen, cum ar fi pentru contacte necunoscute sau pe bifate manual. Curând, îți vei putea ascunde și indicatorul online/offline, devenind „invizibil” pentru ceilalți utilizatori de WhatsApp.

Acest tip de funcționalitate nu este tocmai nouă, reprezentând unul dintre modurile preferate de „operare” pentru veteranii care au cunoscut Yahoo Messenger, strămoșul actualelor platforme de mesagerie instant. Odată bifat, doar „cunoscătorii” puteau determina dacă ești sau nu „pe recepție”, folosind diverse unelte care exploatau scăpările de securitate ale platformei pentru a deconspira utilizatorii care și-au setat modul invizibil. Principalul avantaj era că puteai citi mesajele primite fără ca expeditorul să-și dea automat seama de asta, rămânând să decizi când sau dacă vrei să-i dai un răspuns.

Aparent, același mod de operare va fi posibil și în rețeaua WhatsApp, reaprinzând intrigi de mult uitate privind „atitudinea” utilizatorilor care văd, dar nu vor să răspundă, sau își ascund activitatea la ore târzii.

Totuși, pentru a beneficia de „invizibilitate” totală pe WhatsApp vei avea de bifat ceva mai multe opțiuni decât pe vechiul YM, începând cu grupul de persoane căreia vrei să-i ascunzi indicatorul Last Seen. Vestea bună este că indicatorul Online va putea fi ascuns fie pentru toată lumea, sau pentru grupurile de contacte deja bifate pentru omiterea indicatorului Last Seen. Astfel, vei putea fi deopotrivă Vizibil și Invizibil pe WhatsApp, în funcție de persoana sau grupul de persoane care te interesează.

Important de știut, odată ce bifezi oricare din setările sus amintite, nici tu nu vei mai putea vedea starea de activitate a contactelor de care încerci să te ascunzi, administratorii WhatsApp introducând această limitare pentru a descuraja folosirea abuzivă. Spre exemplu, fără această limitare, un contact din lista ta de WhatsApp s-ar putea seta în modul Invizibil și observa orele la care ești activ pe platformă, fără ca tu să afli măcar că respectiva persoană este online.

Aflată la stadiul de testare încă din luna noiembrie, opțiunea pentru ascunderea indicatorului Last Seen nu este disponibilă nici acum pentru toți utilizatorii WhatsApp. Probabil că setarea va apărea în același meniu de configurare, împreună cu opțiunea pentru ascunderea indicatorului Online, într-una din versiunile viitoare ale clientului WhatsApp pentru Android și iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult