WhatsApp va ascunde indicatorul Last Seen pentru toate contactele noi/necunoscute

14.12.2021
WhatsApp va ascunde indicatorul Last Seen pentru toate contactele noi/necunoscute

WhatsApp permitea deja utilizatorilor să ascundă indicatorul Last Seen, opțiunile disponibile fiind persoane din afara listei de contacte, toate contactele din listă sau doar anumite persoane. Însă această facilitate se baza pe inițiativa de a lua măsuri pentru protejarea propriei intimități, setarea fiind în realitate ignorată de vasta majoritate a utilizatorilor WhatsAp .

Folosit pentru a arăta altor persoane că ești online sau ai fost activ pe WhatsApp în ultimele XX minute, indicatorul Last Seen nu este apreciat de toată lumea, informația putând fi cu ușurință exploatată pentru a deduce tiparul de activitate al celeilalte persoane, dar și pentru a afla dacă mesajul trimis nu primește răspuns pentru că persoana respectivă nu este online, sau pentru că nu vrea să răspundă. Indiferent de situație, afișarea stării de activitate pe WhatsApp reprezintă o intruziune în viața personală, o funcție de care cei mai mulți utilizatori ai platformei de mesagerie s-ar putea lipsi.

Recunoscând aspectele negative ale acestei funcții, WhatsApp a extins opțiunile pentru ascunderea indicatorului Last Seen, adăugând în aplicația pentru mobil setările care-ți permit să decizi pentru fiecare utilizator în parte nivelul de acces asupra informațiilor din profilul tău. Însă prezența acestei setări s-a dovedit a nu fi de ajuns, prea puțini utilizatori având obiceiul de a modifica setările opționale ale aplicației de mobil.

Astfel, în viitor indicatorul Last Seen va fi ascuns în mod automat pentru toate contactele noi, chiar dacă nu ai modificat vreo setare pentru asta. Afișarea acestui detaliu va fi deblocată doar după ce ai permis adăugarea persoanei respective în lista ta de contacte și ai discutat cel puțin o dată cu aceasta. Desigur, în continuare vei putea seta blocarea indicatorului Last Seen, precum și a altor detalii cum ar fi vizualizarea pozei de profil sau detaliile setate la secțiune About, dacă modifici în mod expres setările relevante. Opțional, poți ajusta aceste setări la nivel global, stabilind exact ce informații sunt vizibile pentru toate contactele tale, cu posibilitatea alegerii unei liste de contacte care să fie exceptate de la această regulă.

Important de știut, debifarea opțiunii Last Seen funcționează în sistem reciproc, însemnând că nici tu nu vei putea vedea starea de activitate pentru persoanele cu care ai ales să nu împarți această informație.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult