Windows 11 se pregătește de prima actualizare majoră. Care sunt noutățile

17.08.2022
Windows 11 se pregătește de prima actualizare majoră. Care sunt noutățile

Microsoft va lansa în luna septembrie revizia Windows 11 22H2, prima actualizare care conține și altceva în afară de bug fix-uri și optimizări de performanță.

Distribuită prin canalul Windows Update către toți utilizatorii de Windows 11, actualizarea destul de voluminoasă va veni la doar o săptămână după seria de remedii ”Patch Tuesday”, pe care Microsoft le distribuie în mod obișnuit.

Testată în ultimele luni cu grupul Windows Insiders, versiunea Windows 11 22H2 include mai multe îmbunătățiri pentru partea de funcționalitate, cum ar fi noi app foldere în Start Menu, Taskbar cu suport pentru comenzi drag-and-drop, un nou set de comenzi prin gesturi de folosit pe dispozitivele cu ecrane touch și noi animații.

O altă noutate este funcția de accesibilitate Live Captions. Concepută pentru persoanele cu probleme de auz, aceasta poate genera subtitrări și indicații vizuale pentru sunetele redate. Totodată, este inclus și un nou instrument Voice Acces care permite utilizatorilor să-și controleze PC-ul folosind doar comenzi vocale.

De o revizie majoră are parte și aplicația Task Manager, noua versiune venind cu suport pentru modul de afișare Dark și un design de interfață mult îmbunătățit, remarcat prin înlocuirea tab-urilor afișate pe orizontală cu bară de comenzi verticală. Așezată pe partea stângă a ferestrei Task Manager, aceasta oferă acces și la noua secțiune efficiency mode, din care putem limita aplicațiile care consumă în mod excesiv resursele de sistem.

Ajungând la File Explorer, acesta primește în mod oficial suport pentru tab-uri, facilitând organizarea mult mai eficientă a folderelor deschise. Totodată, își are debutul și o nouă funcție Suggested Actions, asistând aplicarea mai rapidă a comenzilor uzuale.

Deși, oficial Microsoft nu a comunicat o dată oficială de lansare Windows 11 22H2, surse apropiate companiei dau ca sigură ziua de 20 septembrie, compania americană pregătind astfel terenul pentru lansările de noi portabile Surface cu Windows 11, programate pentru prima jumătate a lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult