Windows 11 introduce o versiune File Explorer bazată pe tab-uri, eliminând nevoia pentru ferestre individuale

25.07.2021
Windows 11 introduce o versiune File Explorer bazată pe tab-uri, eliminând nevoia pentru ferestre individuale

Parte chiar din numele sistemului de operare, așa numitele ferestre (windows) nu vor mai avea aceeași însemnătate pentru Windows 11, File Explorer (managerul de fișiere implicit) urmând să folosească tab-uri, la fel ca orice web browser modern.

Una dintre cele mai importante schimbări aduse de Windows 11 se regăsește chiar la nivelul managerului de fișiere implicit, File Explorer, organizat acum sub formă de tab-uri, pentru un aspect mai curat și mai puțină aglomerație în Taskbar.

Pe lângă sistemul de tab-uri, noua formulă de organizare include și un nou set de icon-uri, cu aspect minimalist și rol mai degrabă funcțional.

Windows 11 File Explorer

Comparat cu actuala versiune Windows File Explorer, interpretarea pentru Windows 11 este mai puțin colorată, dar mai practică și eficient de folosit, păstrând focusul într-o singură fereastră Windows. Un alt aspect notabil este că noul manager de fișiere funcționează la fel de bine la interacțiunea cu tastatura, mouse-ul, sau ecranul touch, funcțiile de bază rămânând ușor accesibile.

Per total, experiența de utilizare nu va fi fundamental diferită, Microsoft asigurând că utilizatorii vechi și noi nu vor avea probleme de acomodare prea mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult