X (Twitter) introduce verificarea cu buletinul, într-o încercare de combatere a furtului de identitate

18.09.2023
X (Twitter) introduce verificarea cu buletinul, într-o încercare de combatere a furtului de identitate

Chiar sub privirile noului CEO, Elon Musk, Twitter (acum X) a transformat ecusonul Twitter Verified dintr-un simbol al recunoașterii utilizatorilor (vedetelor) cu vechime într-un privilegiu de care oricine se poate bucura, contracost. Adăugând la vulnerabilitatea deja creată, X a anunțat și o campanie vizând ștergerea/eliberarea în masă a identităților atribuite unor conturi de utilizatori neaccesate recent.

Drept consecință, identitățile multor utilizatori Twitter cu vechime, dar care au neglijat în ultima perioadă platforma de microblogging, au fost deturnate de persoane rău intenționate și apoi împopoțonate cu ecusonul Twitter Verified. Altfel spus, doritorii pentru abonamente Blue nu au întârziat să apară, începând cu oportuniști dornici să obțină câștiguri prin exploatarea identităților unor persoane celebre, până la actori statali care au găsit în ecusonul Twitter Verified o cale facilă pentru propagarea fără restricții a propagandei politice. Vorbim despre dezinformări de tot felul, până la suprimarea disidenților inundând feed-ul X (Twitter) folosind mesaje cu specific pornografic, postate de pe conturi Twitter Verified atribuite „fermelor” de spam bots administrate de China.

Încercând să pună capăt atacurilor care au inundat platforma cu invitații le scheme de fraudare și false anunțuri pentru servicii sexuale, X (Twitter) anunță revalidarea conturilor Twitter Verified folosind cartea de identitate. Totul, în idea că astfel vor putea fi identificate măcar conturile duplicat, înregistrate până acum doar prin achiziționarea abonamentului Twitter Blue cu frecvență lunară.

În mod ironic, validarea Twitter Verified folosind cartea de identitate exclude deocamdată conturile atribuite utilizatorilor din Uniunea Europeană (UE), Zona Economică Europeană (EEA) și Marea Britanie, administratorul X lucrând încă la depășirea provocărilor de ordin juridic.

Odată depășită, verificarea cu buletinul a conturilor X va trebui repetată ori de câte ori este solicitată schimbarea numelui public (ID-ul de cont), precum și orice actualizări vizând numele proprietarului, transferul contului către o altă persoană, dezactivare temporară sau ”alte măsuri de securitate”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult