Elon Musk propune o nouă schimbare majoră pentru X/Twitter

20.08.2023
Elon Musk propune o nouă schimbare majoră pentru X/Twitter

Nu a fost de ajuns pentru Elon Musk să schimbe numele Twitter în X, să pună multe avantaje în spatele unui abonament contra cost și să deblocheze multe conturi ale unor persoane controversate. Musk pare că își dorește acum să elimine posibilitatea de a bloca alți utilizatori pe platforma sa, lucru care ar putea avea efecte grave pentru rețeaua de socializare pe platformele mobile.

Elon Musk dorește să elimine opțiunea „block” de pe X

Totul a pornit de la o întrebare a contului de pe X al Tesla Owners Silicon Valley, care întreba public dacă a existat vreodată un motiv să blochezi pe cineva în loc să îl pui pe lista de Mute, lucru care ascunde postările și comentariile acelui cont. Musk a văzut acest mesaj și a dezvăluit că are în plan să elimine această funcție:

„Block va fi o funcție ștearsă, în afară de mesaje directe”, a scris Musk pe contul său de X. „Nu are niciun sens”, a completat acesta.

Dacă într-adevăr Musk va face acest lucru, X ar putea să aibă probleme cu Apple și Google. Ambele companii au menționate în regulamentele pentru App Store și Play Store faptul că rețelele de socializare au nevoie să ofere utilizatorilor funcții de acest gen pentru a putea să se protejeze de abuzuri pe platformă.

Am văzut în trecut că cele două companii sunt foarte serioase atunci când vine vorba despre respectarea regulamentului, ambele eliminând fără probleme aplicații și jocuri ale unor companii mari, precum Epic Games, atunci când a introdus metode de plată nepermise în Fortnite. Dacă aplicația X ar elimina blocarea, aceasta ar putea avea aceeași soartă.

Interesant este și faptul că Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter, a răspuns la postarea lui Musk, confirmând că este de acord cu eliminarea blocării. Musk s-a arătat mulțumit de mesajul lui Dorsey.

Rămâne de văzut dacă Musk va face încă o schimbare rapidă în funcționalitatea X, fără să se gândească la consecințe, sau dacă va consulta regulamentele platformelor mobile înainte pentru a putea vedea riscul la care va supune rețeaua de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult