X (Twitter) nu va mai afișa titlurile știrilor distribuite pe platformă, păstrând doar numele link-ului

22.08.2023
X (Twitter) nu va mai afișa titlurile știrilor distribuite pe platformă, păstrând doar numele link-ului

Schimbarea decisă de Elon Musk vizează obținerea unui feed de conținut mai compact, ajutând utilizatorii care folosesc aplicația X (Twitter) pentru mobil să ajungă mai rapid la informațiile de care sunt interesați.

Fanii Twitter știu deja că abonarea la doar câteva canale atribuite unor publicații sau utilizatori foarte activi le va inunda feed-ul cu nenumărate postări, durând de la câteva minute până la zeci de minute pentru a vedea toate noutățile apărute. Așa se face că de cele mai multe ori ajungem să vedem doar postările recente, sau viralizate, pierzând din vedere alte informații pe care le-am putea găsi interesante.

Elon Musk speră să amelioreze această problemă eliminând titlurile care apar atunci când un utilizator distribuie link-ul unei știri pe Twitter (X). Sub noul format, postările vor afișa doar poza de copertă și link-ul articolului respectiv. În continuare, utilizatorii care doresc să evidențieze o anumită informație din știrea respectivă pot adăuga manual o descriere text.

Dacă reușește, schimbarea testată deocamdată în cerc restrâns va mări numărul de postări vizibile pe ecran, totodată evitând copleșirea utilizatorilor cu prea multe informații neesențiale ce i-ar putea face să-și piardă răbdarea înainte de a ajunge la postările mai din urmă.

Pe contul său personal, Musk a declarat că jurnaliștii care doresc „mai multă libertate de a scrie” și „venituri mai mari” ar trebui să publice direct pe platformă. De altfel, atitudinea  miliardarului american față de site-urile web și rețele sociale competitoare este de notorietate, proprietarul Twitter recurgând inclusiv la veritabile acte de „sabotaj”. Spre exemplu, manipularea algoritmilor pentru reducerea vizibilității anumitor publicații și chiar introducere unui timp de „așteptare” la afișarea anumitor link-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult