Yahoo Mail primeşte un upgrade, devenind mai simplu şi plăcut de utilizat

12.12.2012
Yahoo Mail primeşte un upgrade, devenind mai simplu şi plăcut de utilizat

Yahoo îmbunătăţeşte aspectul şi funcţionarea serviciului Yahoo Mail. Schimbările afectează interfaţa folosită pentru navigarea şi gestionarea colecţiei de mesaje email şi se aplică atât versiunii pentru browsere web a serviciului Yahoo Mail, cât şi aplicaţiile client pentru dispozitive iOS, Android şi Windows Phone.

Yahoo Mail primeşte un upgrade, devenind mai simplu şi plăcut de utilizat

Potrivit descrierii conturate de Marissa Mayer, CEO la Yahoo, noua interfaţă Yahoo Mail vine cu un design simplu şi curat, cu mai puţine elemente care să distragă atenţia în timp ce răsfoim colecţia de mesaje. Noua interfaţă Yahoo Mail este mai rapidă şi intuitivă, cu funcţii de navigare îmbunătăţite şi gândită punând accentul pe un acces facil la mesajele email.

Noile aplicaţii Yahoo Mail pentru Android şi iOS, rebotezate Y Mail, împart un design aproape identic, diferind doar aspectul câtorva icon-uri prezente în partea de jos a variantei pentru iPhone. Schimbarea este binevenită, deoarece elimină problemele inerente unui design fragmentat, generator de frustrări şi probleme de adaptare atunci când utilizatorii se decid să înlocuiască dispozitivul iOS cu unul bazat pe Android, sau viceversa.

Cu aspect inspirat din tema Holo pentru Android, noua interfaţă Y Mail are în componenţă un panou mobil, accesibil din stânga ecranului printr-un gest slide către dreapta. În acesta găsim lista cu directoare sau categorii.

Aplicaţia include funcţie pull-to-refresh ce actualizează si extinde lista de mesaje email pe măsură ce o derulăm, eliminând astfel nevoia pentru pagini separate. Ecranul în care sunt afişate mesajele email deschise este utilat cu o bară de unelte ce permite saltul rapid intre mesajele din inbox şi oferă acces la funcţii de bază cum este ştergerea sau răspunderea la mesajele primite.

Noua versiune a aplicaţiei Yahoo Mail, redenumită Y Mail, poate fi instalată din magazinul de aplicaţii Google Play, respectiv App Store în varianta pentru dispozitive iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult