YouTube acceptă autentificări şi cu ID-ul de pe Google+

16.03.2012
YouTube acceptă autentificări şi cu ID-ul de pe Google+

Google continuă extinderea domeniului de influenţă a reţelei Google+, permiţând celor care au cont în reţeaua de socializare să folosească numele de utilizator şi pentru autentificarea pe YouTube.

YouTube acceptă autentificări şi cu ID-ul de pe Google+

Utilizatorii Google+ obţin astfel în mod automat şi cont pe YouTube, cu posibilitatea de a salva playlist-uri şi încărca secvenţe video în propriul canal, ce pot fi distribuite apoi în cercurile de prieteni de pe Google+.

Din perspectiva Google, pasul făcut este unul cât se poate de logic, spre direcţia transformării produsului Google+ într-un serviciu omniprezent şi universal. Din perspectiva utilizatorilor, folosirea contului Google+ pentru accesul la serviciile YouTube nu face decât să compromită anonimitatea, obligând ataşarea numelui real şi poza de profil la comentariile postate. Google face totuşi unele concesii, permiţând crearea unui nume de utilizator pseudo-anonim, pe care să îl folosim în locul numelui de pe Google+.

Chiar dacă ne place sau nu, schimbarea făcută este doar începutul, Google anunţând că pregăteşte serviciului YouTube includerea de noi facilităţi, aflate în strânsă legătură cu reţeaua Google+.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult