YouTube activează nivelul de calitate 1080p Premim, pentru utilizatorii de Android și Google TV

24.06.2023
YouTube activează nivelul de calitate 1080p Premim, pentru utilizatorii de Android și Google TV

Exclusivitate adresată abonaților YouTube Premium, nivelul de claritate 1080p Premium vine ca un răspuns contracost la o „problemă” inexistentă pentru vasta majoritate a utilizatorilor YouTube.

Chiar în timp ce scumpește abonamentele Premium pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii, YouTube introduce discret un nou set de opțiuni pentru calitate, enhanced bitrate, la care utilizatorii versiunii gratuite de YouTube pur și simplu nu au acces.

Astfel, dacă vrei să te bucuri de cea mai bună calitate posibilă la vizionarea YouTube pe ecranul noului tău TV, sau tableta cu Android, optând pentru abonamentul YouTube Premium vei putea accesa o versiuni cu bitrate crescut ale rezoluțiilor selectabile din versiunea gratuită a platformei. Punând în valoare cele mai noi dispozitive de redare și viteze de acces la internet, nivelul de calitate Premim ar trebui să reducă și mai mult artefactele de compresie video, încă sesizabile în scenele rapide.

Potrivit descrierii oficiale, noua opțiune va face calitatea 1080p să fie „și mai clară decât până acum”, consolidând astfel experiența Premium drept mai mult decât ascunderea reclamelor afișate ne-abonaților.

Disponibilă mai întâi doar unui mic grup de utilizatori iOS, opțiunea1080p Premim a început să apară și pentru utilizatorii de Android și Google TV, abonați la versiunea plătită de YouTube. Astfel, este cât se poate de evidentă abordarea prin care Google speră să crească numărul de abonați Premium, dublând argumentul eliminării reclamelor cu promisiunea unui nivel superior de claritate a imaginii, imposibil de obținut cu versiunea gratuită a serviciului. Departe de a fi o noutate la nivelul industriei, această practică este de mult din folosită pe platforme de conținut precum Netflix și Disney.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult