YouTube introduce nivelul de calitate 1080p Premium, exclusiv pentru abonații YouTube Premium

10.04.2023
YouTube introduce nivelul de calitate 1080p Premium, exclusiv pentru abonații YouTube Premium

Dacă ți se pare că nivelul de claritate YouTube lasă puțin de dorit la rezoluția standard 1080p, află că de acum există și nivelul 1080p Premium care-ți rezolvă problema nou descoperită, contracost.

Chiar în timp ce scumpește abonamentele Premium pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii, YouTube introduce cu minim „zgomot” mediatic o selecție enhanced bitrate pentru utilizatorii versiunii gratuite de YouTube. Sub noua organizare avem 1080p HD video quality și Premium, abia cea din urmă oferind întregul potențial al rezoluției, în contextul tehnologiilor actuale de redare și acces la internet.

Pornită ca un ”experiment”, opțiunea de calitate Premium va fi până la urmă adăugată ca un privilegiu rezervat abonaților YouTube Premium, stabilind o diferențiere suplimentară față utilizatorii care urmăresc conținut YouTube la exact aceeași rezoluție, plus reclame.

YouTube Premium

Potrivit descrierii oficiale, noua opțiune va face calitatea 1080p să fie „și mai clară decât până acum”, consolidând astfel experiența Premium drept mai mult decât ascunderea reclamelor afișate ne-abonaților.

O altă modificare vizează suportul SharePlay de la Apple, YouTube limitând accesul la această funcție doar pentru abonații Premium. Interesat este că restricția nu este impusă de rivalii Disney+ , Hulu , HBO Max, TikTok chiar promovând această opțiune drept un atu pentru utilizatorii platformei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult