YouTube ar putea adăuga funcție pinch-to-zoom pentru clipurile video

05.08.2022
YouTube ar putea adăuga funcție pinch-to-zoom pentru clipurile video

Momentan, utilizatorii YouTube au la dispoziție doar modul maximized și zoom-to-fill, care întinde imaginea pentru a umple ecranul, tăind pur și simplu părțile care nu încap.

Însă cum ar fi să poți folosi interfața touch a telefonului sau tabletei pentru a face zoom asupra oricărei porțiuni din clipul video urmărit. Utilă mai ales pentru clipurile încărcate la rezoluție înaltă (ex. 4K sau 8K), funcția pinch-to-zoom ți-ar permite să vezi scrisul greu de citit de pe un obiect oarecare surprins în cadru, sau orice detalii care poate ar trece neobservate la o privire sumară. Probabil că filmulețele în care apar vedetele preferate vor deveni cu atât mai „savuroase” cu noua funcție, orice YouTuber devenind un potențial paparazzi.

Deocamdată, funcția pinch-to-zoom este propusă la întâmplare, doar norocoșilor care sunt deja abonați la serviciul YouTube Premium, Google considerând aceste experimente drept beneficii pentru abonați, care primesc astfel acces prioritar la funcții încă nelansate.

Actuala etapă de testare va continua până pe 1 septembrie, administratorii YouTube având o lună la dispoziție să colecteze informații și să aplice ultimele retușuri înainte de un potențial anunț oficial. Deși, când vine vorba de experimente YouTube lansarea la scară largă nu este deloc garantată, pinch-to-zoom ar putea fi genul acela de funcție suficient de cerută de utilizatorii platformei, încât lansarea să fie practic garantată.

Dincolo de utilitatea ca și instrument util pentru observarea acelor detalii pe care autorii clipului respectiv poate că le-ar fi dorit trecute cu vederea, funcția pinch-to-zoom ar putea funcționa și ca o versiune personalizabilă a funcție zoom-to-fill, permițând utilizatorilor să încadreze după bunul plac imaginea pe ecranul telefoanelor. Spre exemplu, vei putea face zoom în imagine doar suficient cât să nu vezi decupate și capetele persoanelor, sau textul afișat pe imagine.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult