YouTube ar putea renunța la tab-ul Explore. Care este înlocuitorul

20.08.2022
YouTube ar putea renunța la tab-ul Explore. Care este înlocuitorul

YouTube folosește tab-ul Explore ca și sursă de conținut personalizat, selectat de algoritmii platformei pe baza preferințelor de vizionare observate la alți utilizatori din regiunea ta geografică. Așa se face că și dacă ești fan documentare sau preferi muzica artiștilor renumiți de peste ocean, la secțiunea Explore ai mai multe șanse să descoperi selecții de manele, desene animate și clipuri virale, decât ceva care să se potrivească profilului tău de utilizator.

Deocamdată nu este clar dacă și administratorii YouTube realizează că preferințele de vizionare ale utilizatorilor nu se potrivesc neapărat cu cele ale grupului demografic în care au fost incluși de algoritmii platformei, însă tab-ul Explore pare că va fi înlăturat cu ocazia uneia dintre actualizările viitoare pregătite aplicației YouTube pentru Android.

Aflat deja la stadiul de testare, înlocuitorul pare să fie un nou panou de navigare care poate fi accesat din stânga ecranului. Acesta va conține mai multe categorii de conținut, permițând utilizatorilor să aleagă măcar un anume gen de conținut de care ar putea fi interesați.

 

Categoriile listate într-o captură de ecran afișată grupului de testare menționează o secțiune Trending (adevăratul înlocuitor al tab-ului Explore) alături de genurile Music, Movies, Live, Gaming și Sports. Probabil că designul noului panou a fost special ales pentru a permite personalizarea ușoară a categoriilor de conținut, selecția putând varia de la o regiune la alta. Odată ce selectezi categoria de care ești interesat, probabil că ești direcționat tot către o listă de conținut similară actualei versiuni Explore, derulând mai departe până găsești ceva interesant de urmărit.

Deocamdată, Google nu confirmă dar nici nu infirmă noua funcționalitate YouTube, compania așteptând cel mai probabil reacțiile utilizatorilor înainte de a decide forma finală de prezentare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult