YouTube împlineşte 8 ani de existenţă. Google sărbătoreşte publicând statistici interesante

YouTube împlineşte 8 ani de existenţă. Google sărbătoreşte publicând statistici interesante

Astăzi este ziua în care YouTube sărbătoreşte 8 ani de existenţă, iar Google celebrează evenimentul dând publicităţii o serie de informaţii statistice care ilustrează dimensiunile atinse de celebrul portal de filmuleţe.

YouTube sărbătoreşte 8 ani de existenţă

După 8 ani de existenţă, YouTube a ajuns să se bucure de o cotă de popularitate atât de mare încât unele filmuleţe strâng miliarde de vizualizări şi milioane de like-uri, umplând de invidie orice televiziune în format clasic preocupată cu cifrele de audienţă. Luăm drept exemplu celebra melodie a cântăreţului PSY, numită „Gangnam Style”, care a depăşit în mai puţin de un an pragul de 1.6 miliarde vizualizări şi a strâns peste 7.5 milioane Like-uri.

Potrivit statisticilor Google, YouTube are parte de atât de mulţi utilizatori activi, care încarcă periodic conţinut video, încât colecţia de filmuleţe YouTube creşte cu pese 100 ore material video în fiecare minut. Spre comparaţie, în aceeaşi zi a anului trecut erau încărcate 72 ore filmuleţe pe minut, iar acum doi ani cifra nu depăşea 48 ore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult