YouTube încetinește timpii de încărcare pentru utilizatorii ce folosesc extensii de tip adblock

21.11.2023
YouTube încetinește timpii de încărcare pentru utilizatorii ce folosesc extensii de tip adblock

După ce a fost îndelung criticat, ba chiar dat în judecată pentru faptul că blochează accesul utilizatorilor ce folosesc adblock, YouTube este suspectat că întârzie în mod deliberat încărcarea clipurilor pentru utilizatorii ce folosesc astfel de extensii. Printre cei afectați s-ar număra și utilizatori care nu folosesc browser-ul Google Chrome.

În încercarea de a-i face pe utilizatorii ce folosesc extensii pentru blocarea reclamelor sau aplicații modificate să renunțe la aceste practici, Google nu are parte de un succes răsunător, deoarece foarte mulți oameni au găsit rute ocolitoare, cu care să evite limitele impuse de YouTube.

Am văzut tot felul de metode pe care Google le folosește pentru a frustra și enerva utilizatorii ce folosesc astfel de extensii. Aceste mesaje de avertizare și de blocare a accesului au fost combătute de unii utilizatori, dar YouTube nu se dă bătut și vine cu o nouă modalitate care să facă viața grea celor ce folosesc extensii.

Se pare că platforma întârzie în mod deliberat încărcarea videoclipurilor pentru acești utilizatori. Fenomenul a fost confirmat prin analizarea codului paginii drept o măsură intenționată din partea Google. Astfel, administratorul YouTube a confirmat această măsură într-un comunicat oficial:

„Pentru a sprijini un ecosistem divers de creatori la nivel global și a permite miliardelor să acceseze conținutul lor preferat de pe YouTube, am lansat un efort de a îndemna spectatorii cu adblock-uri activate să permită anunțuri pe YouTube sau să încerce YouTube Premium pentru o experiență fără anunțuri. Utilizatorii care au instalate extensii adblock pot avea o vizualizare suboptimă, indiferent de browserul pe care îl folosesc”, se arată în comunicatul oferit de YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult