După ce a scumpit abonamentele, YouTube introduce noi funcții pentru utilizatorii Premium

18.11.2023
După ce a scumpit abonamentele, YouTube introduce noi funcții pentru utilizatorii Premium

YouTube Premium, serviciul plătit al platformei de streaming, a introdus recent noi îmbunătățiri pentru abonați. Conform unui post pe blogul companiei, YouTube își extinde funcționalitățile adăugând caracteristici superioare de calitate video și inteligență artificială.

Recent, YouTube a anunțat că utilizatorii Premium vor putea beneficia de o versiune îmbunătățită a videoclipurilor la rezoluție 1080p pe dispozitive Android și televizoare inteligente, pe lângă dispozitivele iOS.

Calitatea superioară a videoclipurilor este posibilă datorită unui bitrate mai mare, care oferă o experiență vizuală îmbunătățită, cu imagini mai clare și detalii mai fine. Această caracteristică este disponibilă pentru videoclipurile încărcate la rezoluția de 1080p, iar utilizatorii o pot activa din meniul de calitate al videoclipului.

Totuși, videoclipurile cu rezoluții mai mari sau mai mici decât 1080p, transmisiunile live și YouTube Shorts nu sunt compatibile cu această funcție premium.

Ce alte funcții a mai introdus YouTube

Pe lângă îmbunătățirea calității video, YouTube Premium introduce și funcții bazate pe inteligență artificială, cum ar fi Conversation AI. Acest chatbot AI poate recomanda videoclipuri similare cu cele vizualizate sau poate răspunde la întrebări legate de conținutul video. Utilizatorii pot accesa această funcționalitate apăsând butonul „Ask”. Momentan, această caracteristică este disponibilă doar pentru utilizatorii Android din Statele Unite.

De asemenea, YouTube Premium facilitează vizionarea continuă a videoclipurilor când utilizatorii schimbă dispozitivele, permițându-le să reia de unde au rămas pe un alt dispozitiv cu același cont. Acest lucru înseamnă că dacă opresc un videoclip pe telefon, pot continua să îl vizioneze pe un televizor inteligent sau pe alt dispozitiv. Această funcție, anterior disponibilă doar la trecerea între telefoane și web, este acum extinsă pe toate platformele.

În plus, abonații de lungă durată la YouTube Premium vor beneficia de insigne virtuale pentru loialitate. Utilizatorii cu vârsta peste 18 ani pot câștiga aceste insigne prin utilizarea beneficiilor Premium, cum ar fi Afterparty și YouTube Music.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult