YouTube introduce un abonament lunar pentru cei enervaţi de reclame

22.10.2015
YouTube introduce un abonament lunar pentru cei enervaţi de reclame

Existenţa unui abonament lunar pentru YouTube era zvonit de multă vreme, iar compania Google este în sfârşit pregătită să vorbească despre acesta. YouTube Red va fi numele noului program şi va oferi o experienţă mai plăcută de utilizare în special pentru cei care folosesc serviciul de streaming în mediul mobil.

Pentru 9.99 dolari pe lună, utilizatorii de YouTube vor fi feriţi de reclame pentru majoritatea conţinutului disponibil, vor avea posibilitatea de a salva local clipuri video şi melodii pentru a le accesa fără o conexiune la internet şi vor putea în sfârşit să poată asculta doar fluxul audio al unui clip chiar şi atunci când aplicaţia nu este în prim-plan pe un smartphone sau tabletă, sau atunci când ecranul este oprit. Fişierele pot fi salvate offline pentru maximum 30 de zile. Cei care au deja un abonament Music Key vor fi upgradaţi la noul YouTube Red, iar toţi cei care îşi fac un abonament YouTube au acces la toate melodiile şi funcţiile de pe Google Play Music.

Nu în ultimul rând, YouTube promite că va începe să lanseze conţinut accesibil exclusiv abonaţilor YouTube Red, care va fi realizat în parteneriat cu YouTuberi celebri. Ce nu va fi inclus în abonament este vizionarea de conţinut care era oricum plătit în mod normal. Acest lucru înseamnă că filmele care necesită cumpărarea sau închirierea separată, vor necesita în continuare plata unei taxe pentru acces, o situaţie similară fiind întâlnită şi pentru canalele care cer bani pentru acces şi evenimentele speciale „pay-per-view”.

Noul abonament va fi disponibil începând de pe 28 octombrie în Statele Unite şi nu va fi disponibil iniţial în România. Asemeni altor servicii de acest gen, probabil că şi YouTube Red va ajunge destul de curând la noi în ţară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video