YouTube Music primește noi optimizări pentru afișarea pe tablete

27.06.2022
YouTube Music primește noi optimizări pentru afișarea pe tablete

Fără a recurge la schimbări tranșante, Google optimizează treptat interfața YouTube Music pentru o mai bună afișare pe ecranul tabletelor. În cazul de față este vorba de modificări vizând afișarea coperților de albume, țintind folosirea mai eficientă a spațiului oferit pe ecranul tabletelor. Recent, Google a adus modificări similare și la secțiunea playlist, îmbunătățind ergonomia aplicației prin folosirea mai eficientă a spațiului disponibil pentru afișare.

Aproape căzute în uitare după ce telefoanele cu ecran mare au devenit noul standard, tabletele au reintrat în atenția producătorilor odată ce măsurile de pandemie COVID au împins consumatorii la cumpărături urgente, tabletele devenind aproape peste noapte instrumente esențiale pentru telemuncă, școala la distanță și divertisment în timpul liber. Cu ceva întârziere, Google a răspuns noului trend lansând Android 12L, o nouă versiune de Android special adaptată pentru dispozitive cu ecrane mari, inclusiv pliabile. Tot parte din acest efort este și adaptarea diverselor servicii Google pentru afișarea pe ecrane nu suprafață mare de afișare.

Beneficiind de multiple revizii incrementale, interfața YouTube Music devine încet dar sigur atractivă și pe ecranele dispozitivelor care nu sunt neapărat intenționate ca și accesorii de buzunar. Astfel, sub noua formulă de afișare, numele și anul albumului apar la partea de sus, poza de copertă apărând la rezoluție ceva mai înaltă și dimensionată proporțional cu dimensiunea ecranului. O altă diferență notabilă este locația butonului Share, mutat pentru acces mai rapid chiar în dreapta butonului Play. Anterior, butonul Share apărea în colțul dreapta-sus, lâncă butonul Chromecast.

Noua versiune a interfeței YouTube Music apare deocamdată doar pentru un grup restrâns de utilizatori, Google urmând să o activeze la nivel de server, după finalizarea etapei de testare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult