YouTube Music va avea și pe desktop buton dedicat pentru comutarea la videoclipul melodiei

03.03.2022
YouTube Music va avea și pe desktop buton dedicat pentru comutarea la videoclipul melodiei

Unul dintre motivele pentru care serviciul YouTube Music este atât de apreciat printre posesorii de smartphone-uri este posibilitatea de a asculta muzica preferată la cel mai ridicat nivel de calitate cu putință, păstrând și opțiunea de a comuta oricând la videoclipul difuzat cândva pe TV.

Însă cumva, Google a omis să adauge această funcționalitate și în versiunea pentru desktop, melodiile accesate pe YouTube Music lansat în browser-ul web fiind disponibile exclusiv pentru ascultare. În schimb, cei care doreau să urmărească și videoclipul nu aveau decât să caute pe YouTube după melodia respectivă, fără garanția că vor găsi ceea ce caută la nivelul de calitate sperat.

Disponibil în cadrul abonamentului YouTube Premium, serviciul YouTube Music oferă acces la una dintre cele mai expansive colecții de melodii disponibile online, dar și multe avantaje, precum ascultare în fundal (cu ecranul oprit), audiție neîntreruptă de reclame, suport pentru playlist-uri, etc. În plus, Google garantează audiție la un nivel adecvat de fidelitate pentru fiecare melodie căutată, cu posibilitatea comutării la videoclipul acesteia (dacă acesta există). Tranziția se face instantaneu, fără a relua ascultarea de la început.

Totodată pentru utilizatorii YouTube Premium care folosesc platforma pentru a descoperi melodiile și videoclipurile artiștilor preferați, Google a adăugat și un buton dedicat pentru ascultarea acestora pe YouTube Music. Practic, dacă în urma unei căutări YouTube accesezi o melodie încărcată pe un canal oarecare, vei putea comuta la versiunea originală disponibilă pe platforma YouTube Music.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult