YouTube va avea buton dedicat pentru ascultarea melodiilor pe YouTube Music

04.02.2022
YouTube va avea buton dedicat pentru ascultarea melodiilor pe YouTube Music

Pornind de la ideea că mulți dintre utilizatorii serviciului YouTube folosesc platforma pentru a descoperi melodiile și videoclipurile artiștilor preferați, Google adaugă un buton dedicat pentru ascultarea acestora pe YouTube Music.

Deși pare doar un truc de marketing sprijinind recrutarea de noi utilizatori pentru serviciul dedicat ascultării de muzică, în realitate nu e chiar așa. Fiind o platformă de video sharing complet deschisă, nimeni nu poate garanta că o melodie încărcată pe YouTube oferă cea mai bună audiție cu putință. În schimb, aceeași melodie este încărcată pe alternativa YouTube Music în urma unui proces ceva mai bine controlat, menit pe de o parte să asigure că ascultarea melodiei respective este remunerată în direcția artistului respectiv, dar și că audiția oferită este într-adevăr la un nivel adecvat de fidelitate audio. Bonus, dacă melodia respectivă are și videoclip, atunci îl vei putea viziona în forma sa oficială, la claritate optimă și fără etichete sau logo-uri adăugate pe ecran.

Ușurând și mai mult interacțiunea cu serviciul de muzică, opțiunea inclusă deja în meniul Settings, sub denumirea „Listen with YouTube Music”, este pe cale să devină alegere implicită. Practic, odată ce ai bifat această setare, orice melodie sau videoclip ales pentru ascultare va fi accesat în mod automat prin platforma YouTube Music.

Deși, ideală pentru tine din punct de vedere al experienței la ascultare, redirecționarea către YouTube Music ar putea să lase redundante anumite canale YouTube specializate pe videoclipuri sau dedicate unui anumit artist, din moment ce accesarea fiecărui clip este redirecționată către platforma de muzică susținută de Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult