YouTube, pregătit într-o versiune pentru copii cu acces numai la conţinut verificat

YouTube, pregătit într-o versiune pentru copii cu acces numai la conţinut verificat

YouTube, cel mai mare portal de video sharing din lume va fi disponibil şi într-o versiune pentru copii, cu interfaţă simplificată şi acces la conţinut potrivit celor mici.

Cu o ofertă vastă de conţinut la numai câteva click-uri distanţă, YouTube reprezintă o excelentă sursă de informare dar şi un potenţial pericol pentru cei mici, care în lipsa supravegherii unui adult pot accesa conţinut nu tocmai potrivit vârstei lor. Recunoscând acest pericol, Google va lansa o versiune YouTube pentru copii sub 10 ani. Scopul este furnizarea unei alternative YouTube în care părinţii să poată avea încredere, cu acces la producţii pentru copii şi o selecţie de filmuleţe atent verificate.

Pe lângă versiunea pentru web browser, Google va pune la dispoziţie şi aplicaţii pentru Smart TV, tablete şi smartphone, cu acces doar la filmuleţe verificate. Din păcate niciuna dintre variante nu este pregătită, iar oficialii companiei nu au dat indicii privind un posibil calendar de lansare.
YouTube, pregătit într-o versiune cu acces numai la conţinut destinat celor mici

Trebuie spus că portalul YouTube oferă şi în prezent o opţiune pentru restricţionarea accesului la conţinut nesigur, iar varianta YouTube EDU îngrădeşte şi mai mult accesul afişând doar clipuri video cu scop educaţional. Din păcate în ambele cazuri se pot strecura filmuleţe nepotrivite, iar reclamele afişate pot da şi ele surprize neplăcute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult