YouTube primește interfață modernizată, completă cu funcție pinch-to-zoom și alte noutăți

25.10.2022
YouTube primește interfață modernizată, completă cu funcție pinch-to-zoom și alte noutăți

Până acum acum, YouTube permitea în modul full-screen doar comutarea între afișarea cu benzi negre (verticale sau orizontale) și alternativa zoom-to-fill care decupa imaginea pentru a umple ecranul, tăind pur și simplu părțile care nu încap.

De acum, utilizatorii vor putea folosi comenzi pinch-to-zoom pentru a face zoom asupra oricărei porțiuni din clipul video urmărit. Utilă mai ales pentru clipurile încărcate la rezoluție înaltă (ex. 4K sau 8K), funcția pinch-to-zoom ți-ar permite să vezi scrisul greu de citit de pe un obiect oarecare surprins în cadru, sau orice detalii care poate ar trece neobservate la o privire sumară. Un alt avantaj este că vei putea face zoom în imagine doar atât cât consideri că este necesar, spre exemplu, păstrând vizibil textul afișat.

Însă funcția pinch-to-zoom nu este singura noutate, YouTube trecând la un nou desingn inspirat de tematica Android 13, cu butoane rotunjite și mai multă culoare.

Ambiend Mode este o funcție responsabilă cu potrivirea automată a culorii de fundal cu nuanțele clipului aflat în redare. Inspirată de funcția ambient light disponibilă pe unele modele de televizoare, Ambiend Mode are rolul de  a reduce contrastul între imaginea afișată și fundalul negru al interfeței YouTube afișată în modul Dark, rezultând o experiență de vizionare ceva mai plăcută.

Alte modificări au fost aduse listelor de redare (playlist-uri). Acestea folosesc de acum aceeași schemă de culoare și pot afișa mai multe informații despre clipurile salvate.

Interfața de redare YouTube a suferit și ea modificări importante. De acum, link-urile YouTube nu vor mai apărea la descrierea clipului în forma brută, fiind înlocuite cu butoane. În plus, butoanele “like,” “share,” și “download” au fost restilizate pentru a da interfeței un aspect mai puțin aglomerat. Chiar dacă butonul de abonare nu mai este roșu, designul modificat pentru mai mult contrast îl face mai ușor de găsit.

O altă schimbare importantă vizează bara de căutare, dublată acum cu miniaturi ce arată conținutul clipului la poziția selectată.

Noua experiență YouTube este activată la nivel global începând de astăzi, însă ar putea dura câteva săptămâni până ce modificările operate la nivel de server să devină vizibile pentru toată lumea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult