YouTube primește opțiune Translate pentru auto-traducerea comentariilor

22.08.2021
YouTube primește opțiune Translate pentru auto-traducerea comentariilor

Aflată deja la stadiul de testare, opțiunea Translate pentru auto-traducerea comentariilor poate fi de mare ajutor atunci când urmărim clipuri YouTube frecventate de utilizatori din alte regiuni ale lumii.

Deținătorii conturilor YouTube Premium au acces la o nouă funcție pentru traducerea automată a comentariilor, evidențiată cu un buton ”Translate” afișat în dreptul fiecărui mesaj detectat ca fiind redactat într-o altă limbă decât cea a contului respectiv. Odată activat, butonul se schimbă în ”See Original” putând fi folosit pentru a readuce versiunea originală a comentariului respectiv.

Adăugată ca și funcție de accesibilitate, auto-traducerea comentariilor se bazează pe motorul Google Translate, ceea ce înseamnă că sensul anumitor expresii sau formule de exprimare ar putea să nu fie interpretat chiar atât de bine.

youtube translate

Noua funcționalitate este disponibilă atât din versiunea de Android, cât și cea de iOS a aplicației YouTube, experimentul urmând să se încheie la data de 9 septembrie. Rămâne de văzut dacă în urma debutului oficial, butonul Translate va fi afișat pentru toți utilizatorii YouTube, sau va fi păstrat ca un privilegiu acordat plătitorilor de abonamente Premium.

Recent, YouTube a anunțat și o versiune mai ieftină a abonamentului YouTube Premium, denumită Premium Lite. Disponibil pentru 6.99 euro/lună, abonamentul permite eliminarea reclamelor sâcâitoare care întrerup clipurile video, însă nu include și alte bonusuri de care unii utilizatori nu se folosesc, precum acces la serviciul YouTube Music.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video