Cum scapi de reclame pe YouTube folosind o singură apăsare de buton

12.06.2020
Cum scapi de reclame pe YouTube folosind o singură apăsare de buton

De câțiva ani deja, fiecare clip de pe YouTube este precedat de o avalanșă de reclame. Astfel, utilizatorii au început să caute alternative pentru a se proteja de aceste reclame intruzive. Unii apelează la software de ad-blocking, alții preferă să plătească pentru YouTube Premium. Abonamentul oferă acces și la YouTube Music, deci poate părea o afacere bună, mai ales în planul de familie. Totuși, aceste metode sunt prea complicate, când rezolvarea era foarte simplă. Totul poate fi evitat cu o simplă apăsare de buton.

YouTube nu mai afișează reclame dacă introduci un singur caracter în link

Nu, nu este vorba despre apăsarea butonului „Skip Ad”. Poți evita reclamele pe YouTube prin adăugarea unui singur caracter în link-ul din browser. Practic, YouTube pare să aibă un ad-blocker integrat. Un utilizator de Reddit a descoperit că dacă adaugi după youtube.com încă un punct și apoi continuă link-ul obișnuit, clipul continuă să fie redat fără probleme, însă anumite părți ale site-ului sunt „stricate”. Printre cele stricate se află și sistemul care livrează reclame.

Această soluție funcționează în varianta desktop, însă poate fi folosită și pe mobil. Tot ce trebuie să faci pe telefon este să ceri din browser (Chrome, sau oricare altul) varianta desktop a site-ului. Apoi poți adăuga în link acel punct, care elimină accesul la reclame. Aveți grijă, însă. În timp ce reclamele vor fi ascunse, alte secțiuni ale site-ului s-ar putea să nu funcționeze foarte bine. Setările personale, precum alegerea de a folosi interfața „Dark Mode” se strică imediat ce modifici link-ul.

De exemplu, dacă link-ul original este https://www.youtube.com/watch?v=XacCPqvW7KY, link-ul modificat va fi https://www.youtube.com./watch?v=XacCPqvW7KY.

Probabil că cei care sunt prea enervați de reclame nu vor fi însă deranjați de astfel de probleme. De altfel, soluțiile „la cheie” precum ad-blockerele vor fi probabil în continuare preferate pentru a bloca reclamele pe YouTube. Cei care folosesc predominant YouTube pe Android au de multă vreme aplicația YouTube Vanced, care oferă multe dintre avantajele obișnuite ale serviciului, fără reclame.

De altfel, multe dintre funcțiile Premium sunt de asemenea disponibile în YouTube Vanced.

(via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult