YouTube Music permite acum redare pe TV și din interfața Web pentru PC

05.12.2021
YouTube Music permite acum redare pe TV și din interfața Web pentru PC

Lansat ca și înlocuitor Google Music, YouTube Music nu a avut parte de cel mai lin debut cu putință, serviciul de muzică semnat de Google venind fără unele funcții considerate de bază la competiție.

Continuând îmbunătățirea treptată a experienței oferite, prin adăugarea de funcții care ar fi trebuit să fie prezente de la bun început, Google anunță acum suport Chromecast pentru versiunea web a serviciului YouTube Music.

Folosind noul buton ”Cast” afișat în colțul dreapta-sus al interfeței YouTube Music pentru web, poți trimite pe TV melodia sau videoclipul pe care vrei să îl asculți, însă nu și fereastra completă a din browser-ul web.

Resimțind presiunea competiției, Google a deblocat recent opțiunea pentru redare în fundal, în mod tradițional beneficiu rezervat plătitorilor de abonamente Premium, pentru versiunea gratuită a serviciului YouTube Music.

YouTube Music

Principalul atribut al serviciilor dedicate pentru streaming de muzică este promisiunea de a lăsa abonații să asculte ce melodii doresc fără a fi deranjați de la activitățile obișnuite, spre exemplu, obligând-ui să țină telefonul pornit cu interfața aplicației de redare rulând în prim-plan. Suportul pentru redare în fundal este de la sine înțeles pentru abonații serviciilor premium de muzică, precum Spotify, Apple Music, Pandora, Tidal, etc.

Astfel utilizatorii YouTube nu mai trebuie să țină aplicația deschisă în prim-plan și ecranul pornit pentru a asculta muzica preferată.

Deocamdată, singura modalitate pentru a beneficia în România de redare în fundal pe YouTube Music și YouTube rămâne achiziționarea unui abonament Premium, la preț de 26 lei pentru dispozitivele asociate contului tău Google sau 39 lei în versiune Family, incluzând până la 5 membrii ai familiei tale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult