YouTube va bloca postarea de comentarii pentru utilizatorii care abuzează de această funcție în mod repetat

14.12.2022
YouTube va bloca postarea de comentarii pentru utilizatorii care abuzează de această funcție în mod repetat
foto: YouTube

Într-o nouă încercare de a adresa problema comentariilor abuzive pe YouTube, Google va suspenda temporar acest privilegiu pentru utilizatorii care încalcă în mod repetat regulile platformei.

Într-o postare pe blog-ul oficial, YouTube anunță lansarea unei noi funcții care avertizează utilizatorii atunci când sunt le sunt detectate și eliminate comentarii recente pentru încălcarea Regulilor comunității. În plus, dacă un utilizator continuă să lase comentarii abuzive măsura luată ar putea fi o interdicție temporară a accesului, împiedicând postarea de noi comentarii pentru până la 24 de ore. Aparent, analize interne au arătat că utilizatorii penalizați prin această metodă sunt mai puțin predispuși să reia postarea de comentarii abuzive.

Momentan interzicerea temporară a postării de comentarii este aplicată doar pentru vorbitorii de limba engleză, însă administratorii YouTube confirmă că sistemele automate de verificare vor fi actualizate pentru a funcționa și cu alte limbi de circulație.

Suplimentar YouTube anunță și îmbunătățirea filtrelor anti-spam, tehnologii avansate bazată pe inteligență artificială și algoritmi machine learning ajutând la eliminarea a peste 1,1 miliarde de comentarii spam doar în primele 6 luni din 2022.

Alte îmbunătățiri au fost aduse și sistemului de detecție a boților în sesiunile live chat, folosiți pentru a împiedica comunicațiile dintre utilizatori și gazdele transmisiunii prin inundarea fluxului de mesaje cu spam.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult