YouTube va lansa un nou serviciu de muzică pe bază de abonament

08.12.2017
YouTube va lansa un nou serviciu de muzică pe bază de abonament

Potrivit unor dezvăluiri apărute în publicaţia Bloomberg, YouTube pregăteşte lansarea unui nou serviciu plătit pentru streaming de muzică, în primăvara anului viitor.

Referit în cercuri restrânse cu numele „Remix”, noul produs ar urma să ofere atât muzică on-demand după modelul Sporify sau Google Play Music, dar şi clipuri video.

Ţinând cont de faptul că serviciul YouTube Red se concentrează pe furnizarea de conţinut video original în cadrul unor canale YouTube accesibile doar pentru abonaţi, iar aplicaţia YouTube Music oferă deja muzică on-demand, rămâne de văzut cum anume se va diferenţia serviciul YouTube Remix de produsele existente.

Momentan, administratorii YouTube se află la stadiul de negocieri cu principalele case de discuri, însă dintre Sony Music Entertainment, Universal Music Group şi Warner Music Group, doar cel din urmă şi-ar fi dat acordul pentru participare, ceilalţi nefiind convinşi că modelul de monetizare propus de YouTube va aduce suficient câştig financiar. Printre posibilii parteneri se mai numără şi Merlin, un consorţiu de producători independenţi care ar putea lărgi baza de conţinut disponibil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult