YouTube va permite folosirea exprimărilor @nume accesarea rapidă a paginilor YouTube

11.10.2022
YouTube va permite folosirea exprimărilor @nume accesarea rapidă a paginilor YouTube

Venind ca o măsură împotriva „plagierii” conturilor YouTube administrate de vedetele platformei, Google permite asocierea numelui paginii atât cu un link personalizat, dar și identificator @nume care să evite orice confuzie. Aflată la stadiul de testare, noua funcționalitate este disponibilă deocamdată doar pentru „VIP-uri”.

Majoritatea platformelor online, de la Twitter și Facebook, până la Twitch și Steam, cer utilizatorilor să folosească nume de utilizator unice, asociate cu link-uri ușor inteligibile pentru identificare și un „handle” prin care urmăritorii să poată găsi conținutul distribuit. În schimb, pe YouTube poți controla doar numele canalului tău, eventual, modul în care link-ul acestuia este personalizat. Însă la căutările pe YouTube sunt șanse mari să fi direcționat către pagini „fantomă”, care imită respectivul canal.

Complementând numele afilșat, fiecare canal YouTube va putea avea propriul link unic, cât și un identificator de forma @nume. Numele scurt pe care îl alegi va apărea pe pagina de canal sub numele complet și va putea fi folosit de oricine pentru a referi sau accesa pagina ta. Spre exemplu, un alt creator YouTube nu trebuie decât să folosească formularea @nume pentru a indica exact la ce pagină de YouTube se referă. În plus, numele scurt va funcționa și ca un fel de hashtag după care oricine de poate găsi în viitor. Iar dacă îl adaugi clipurilor nou postate, acestea vor fi listate la orice căutare inițiată cu formularea @nume. În plus, oficine va putea referi canalul tău adăugând @nume în comentariile postate.

Deocamdată, Google doar testează noua funcționalitate, oferind opțiunea doar într-un cerc restrâns în care se regăsesc cele mai de succes canale YouTube:

”Deoarece avem miliarde de canale pe YouTube, nu putem apăsa un buton și lăsa în același timp pe toată lumea să aleagă un nume scurt pentru canalul administrat. Deoarece prescurtările @nume trebuie să fie unice și fiecare canal de pe YouTube va avea unul, am decis să activăm această opțiune în mod treptat. Momentul în care un creator va avea acces la procesul de selecție depinde de o serie de factori, inclusiv prezența generală pe YouTube, numărul de abonați și dacă canalul este activ sau inactiv. Toată lumea va avea opțiunea de a alege un mâner până cel târziu pe 14 noiembrie.”

Altfel spus, vedetele YouTube au prioritate la alegerea numelui scurt, stabilită pe baza numărului de urmăritori. În mod ideal, măsura va preveni situațiile în care prescurtările unor canale YouTube celebre sunt revendicate de „clonele” acestora. În cele din urmă, toată lumea va putea seta un cod de identificare @nume, selectând dintre numele unice rămase nerevendicate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult