YouTube va permite vizionarea pe TV a mai multor clipuri simultan

28.08.2022
YouTube va permite vizionarea pe TV a mai multor clipuri simultan

Denumită Mosaic Mode, noua funcție adăugată aplicației YouTube TV va face mult mai interesantă vizionarea de clipuri pe televizor.

Pornind de la ideea că orice televizor modern dispune de suficient loc pe ecran pentru a permite vizionarea confortabilă a cel puțin patru fluxuri video simultan, Google adaptează funcționalitatea Picture-in-Picture pentru era internetului. Rebotezată Mosaic Mode, funcția rezervată televizoarelor echipate cu aplicația YouTube TV ar trebui să ușureze descoperirea de nou conținut interesant.

Compensând pentru telecomanda mai puțin eficientă decât ecranul touch al telefonului mobil sau tabletei, noua funcție va permite vizualizarea simultană a până la patru clipuri YouTube, rămânând doar să selectezi clipul de la care vrei să auzi coloana sonoră, eventual, să alegi ce te interesează pentru vizualizare în modul maximizat.

Probabil că noua funcție va ține cont și de lățimea de bandă disponibilă prin conexiunea la internet, selectând automat o rezoluție inferioară pentru afișare în „mozaic”, comutând la rezoluția optimă doar pentru vizionarea pe ecran complet.

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei, Google pregătește și alte îmbunătățiri care vizează de data asta experiența YouTube Music, ascultarea de muzică devenind mult mai interesantă pe televizor. Totodată, inginerii Google lucrează la îmbunătățirea integrării YouTube Music cu gama Nest de accesorii smart speaker.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult