YouTube va avea Clipping Tool, opțiune pentru generarea de rezumate video gata de distribuit pe rețelele de socializare

29.01.2021
YouTube va avea Clipping Tool, opțiune pentru generarea de rezumate video gata de distribuit pe rețelele de socializare

Noua funcție Clipping Tool permite creatorilor de conținut să genereze rapid versiuni scurte ale clipurilor YouTube deja încărcate pe platforma de video sharing, gata de distribuit pe platformele de socializare.

Menite să ajute la creșterea vizibilității canalului YouTube, clipurile cu o durată de până la 60 de secunde au scopul de a rezuma conținutul propus spre vizionare, într-un mod care să stârnească interesul fanilor.

În mod ideal, noul Clipping Tool va oferi autorilor de conținut YouTube o alternativă mai ușoară și eficientă pentru creșterea vizibilității canalului, decât folosirea imaginilor de copertă înșelătoare și titluri din categoria „click bait”. Chiar dacă aceste practici nu vor dispărea, soluția oferită de Google poate funcționa foarte bine în spațiul rețelelor de socializare, facilitând livrarea mesajului dorit într-un mod care să nu testeze răbdarea publicului-țintă.

YouTube Clipping Tool

„Am primit o mulțime de sugestii de la creatori și spectatori care și-au dorit o modalitate ușoară de a rezuma momente din stream-uri și clipuri YouTube în segmente de conținut mai scurte, pe care să le distribuie apoi pe canalele social media”. „Suntem încântați să începem testarea noului Clipping Tool pe YouTube începând de astăzi cu un grup mic de creatori, în timp ce colectăm feedback-ul acestora”, declară administratorii YouTube pe blogul oficial.

Noua funcție poate identificată după simbolul „foarfecă”, adăugat în playerul YouTube. Clipurile generate cu foarte puțin efort pot avea lungimi între 5 și 60 de secunde. Acestea rulează în modul loop și pot fi distribuite pe platforme de socializare precum Twitter și Facebook, sau adăugate ca video embed pe website-urile tale.

Deocamdată, funcția Clipping Tool este disponibilă doar în interfața YouTube pentru desktop și din aplicația pentru Android, compatibilitatea cu iOS urmând să fie adăugată mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult