Ziua Internaţională a Femeii: Google marchează evenimentul printr-un Doodle special

Ziua Internaţională a Femeii: Google marchează evenimentul printr-un Doodle special
Ziua Internaţională a Femeii: Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special, care prezintă mai multe doamne şi domnişoare, de diferite naţionalităţi, etnii şi care profesează sau îşi doresc să facă o carieră în diverse domenii de activitate.
 
Totodată, Google transmite, marţi, mesajul „La mulţi ani de Ziua Internaţională a Femeilor!”, care poate fi distribuit pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.
 
De-a lungul anilor, Google şi-a modificat logoul pentru a aduce un omagiu unor femei celebre din ştiinţă, sport, arte, tehnologie etc. „Este mereu o onoare să aduci un tribut unor femei care au schimbat cursul istoriei, uneori depăşind obstacole care păreau insurmontabile”, spune Google, pe site-ul său dedicat logourilor.
 
În acest an, petru a marca Ziua Internaţională a Femeii, Google şi-a dorit să celebreze „femeile viitorului”. Fapt pentru care reprezentanţii motorului de căutare au vizitat 13 ţări, în care au vorbit cu 337 de femei şi tinere şi le-au rugat să completeze afirmaţia „One day I will…” („Într-o zi voi fi…, n.r.”).
 
Citeşte şi: Ziua Internaţională a Femeii: Competenţele digitale vor reduce semnificativ diferenţele dintre femei şi bărbaţi la locul de muncă [STUDIU]
 
Chiar şi femeile care sunt deja realizate continuă să viseze. Astfel, antropoloaga britanică Jane Goodall, care apare în noul logo, şi-a exprimat speranţa că într-o zi va discuta despre mediul înconjurător cu Papa Francisc, iar tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a primit premiul Nobel pentru pace pentru 2014, şi activista siriană Muzoon Almellehan şi-au exprimat dorinţa de a continua să susţină cauza potrivit căreia fiecare fată trebuie să meargă la şcoală.
 
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
 
Ziua Internaţională a Femeii: Clipul video #OneDayIWill

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult