Zoom, serviciul de videoconferință care a consacrat munca de acasă, solicită angajaților să revină la birou

07.08.2023
Zoom, serviciul de videoconferință care a consacrat munca de acasă, solicită angajaților să revină la birou

Microsoft Zoom a fost unul dintre marii „beneficiari” ai pandemiei COVID, prin exploatarea cererii imediate pentru o platformă de videoconferință care să înlesnească activitățile de serviciu chiar și fără prezența fizică la birou.

Între timp, pandemia COVID este ca și uitată iar companiile care și-au trimis angajații pentru munca de acasă sunt împărțite în două grupuri: cele care apreciază economiile făcute prin golirea clădirilor de birouri și economiile rezultate din încheierea sau reducerea drastică a contractelor de închiriere, respectiv, companiile care au sesizat o diminuare a productivității angajaților lăsați să-și îndeplinească activitățile de serviciu din confortul propriei locuințe. Cei din urmă grup rămâne și să analizeze implicațiile rechemării angajaților la vechile birouri, parțial sau total, punând în balanță creșterea anticipată a eficienței cu perspectiva ca unii dintre angajați să refuze, părăsind pur și simplu compania pentru un angajator mai flexibil.

Valabilă pentru angajații din Statele Unite, măsura obligă angajații Zoom cu domiciliul într-o rază de 80km în jurul locației unde ar trebui să aibă biroul fizic să facă din nou naveta către serviciu, cel puțin de două ori pe săptămână. În schimb, cei care au fost angajați în perioada de pandemie pentru lucrul remote pot continua sa lucreze de acasă, dacă distanța față de serviciu ar face impractică deplasarea fizică la birou.

Lucrul la distanță cu normă întreagă nu mai este de ajuns pentru angajații Zoom, cel puțin conform celui mai recent anunț al companiei:

„Credem că o abordare hibridă structurată – adică angajații care locuiesc în apropierea unui birou trebuie să fie la fața locului două zile pe săptămână pentru a interacționa cu echipele lor – este cea mai eficientă pentru Zoom”, a spus un purtător de cuvânt al Zoom. „Ca și companie, suntem într-o poziție mai bună de a folosi propriile noastre tehnologii, de a continua să inovăm și de a sprijini clienții noștri globali.”

Acțiunile Zoom au crescut vertiginos în timpul pandemiei, pe măsură ce angajații de la birou și studenții au ales platforma pentru comunicații în sistem videoconferință. Între timp, business-ul s-a cam prăbușit, compania încercând să optimizeze activitatea prin orice mijloace la îndemână.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult