Apple pregătește o consolă portabilă „premium” care să concureze cu Switch și Steam Deck

14.10.2021
Apple pregătește o consolă portabilă „premium” care să concureze cu Switch și Steam Deck

Auzim de mai mulți ani despre planurile Apple de a dezvolta un dispozitiv dedicat pentru gaming. Inițial auzeam despre o consolă pe care să o legi la un televizor, apoi de un controller pentru telefoane și alte dispozitive, iar acum apar zvonuri despre o consolă portabilă, care să concureze în piață cu Nintendo Switch. Având în vedere eforturile companiei recente, precum serviciul Apple Arcade, performanța grafică înaltă a cipurilor sale și faptului că încasează anual mai mult decât cele trei companii producătoare de console la un loc, lansarea unei console Apple nu ar fi atât de ieșită din comun.

Consola portabilă de la Apple ar folosi hardware performant, dar nu foarte nou

Informațiile vin din partea publicației iDrop News, specializată în informații despre Apple, însă nu foarte activă în zona de zvonuri și informații „scurse” pe internet. Totuși, articolul recent sugerează că Apple ar dezvolta un dispozitiv dedicat pentru rularea de jocuri video, bazat pe hardware nu tocmai de ultimă oră. Este vorba despre procesorul A14 Bionic, cel pe care l-am întâlnit prima dată anul trecut pe seria iPhone 12 și pe iPad Air, care este însă mai puțin performant decât noul A15 Bionic din iPhone 13 și iPad Mini.

Pentru că este vorba despre un dispozitiv de gaming, Apple și-ar dori să îl ofere însă la un preț mai accesibil decât un iPhone. iDrop News sugerează zona 449 – 549 dolari americani, adică în aceeași zonă în care regăsim și Steam Deck, un alt dispozitiv similar, dar de la Valve.

Ubisoft ar putea fi unul dintre parteneri

Performanța dispozitivului va fi atracția principală, publicul țintă fiind nu obligatoriu utilizatorii de Nintendo Switch, care ar putea prefera consola japoneză și datorită jocurilor sale exclusive. Mai degrabă, Apple ar încerca să meargă după gamerii hardcore, care sunt interesați de performanță înaltă. Pentru a-i atrage și mai mult, se zvonește că Ubisoft este unul dintre partenerii Apple, care ar putea dezvolta jocuri pentru consola sa portabilă sau ar lansa versiuni portabile ale jocurilor sale de pe PC, PlayStation și Xbox.

Desigur, la fel ca Nintendo Switch și Steam Deck, consola portabilă Apple ar putea fi conectată la un monitor pentru a afișa conținutul pe o suprafață mai mare. Nu în ultimul rând, acest dispozitiv ar putea marca intrarea Apple în domeniul „mixed reality”, întrucât ochelarii săi AR/VR ar putea să se conecteze la consolă pentru a rula jocuri video.

Se pare că domeniul dispozitivelor de gaming portabile este unul în creștere, întrucât și Lenovo plănuia de curând să prezinte un astfel de dispozitiv. Rămâne de văzut dacă Apple va investi însă resursele necesare pentru a aduce acest dispozitiv pe piață, sau dacă este vorba despre un simplu prototip intern.

sursa: iDrop News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult