iPhone 13 Pro: primul test în AnTuTu. Depășește cu mult iPhone 12 Pro de anul trecut

17.09.2021
iPhone 13 Pro: primul test în AnTuTu. Depășește cu mult iPhone 12 Pro de anul trecut

Nu a durat mult până când a apărut și primul rezultat al testelor de performanță de pe iPhone 13 Pro în AnTuTu, una dintre cele mai populare aplicații de benchmarking pentru smartphone-uri. Scorurile atinse de A15 Bionic, noul chipset Apple este impresionant, oferind rezultate semnificativ mai mari decât alte modelelor anterioare. Se pare că există îmbunătățiri pe toate planurile, de la CPU, la GPU și memorie, scorurile fiind mai mari în toate situațiile.

iPhone 13 Pro oferă îmbunătățiri la toate capitolele față de iPhone 12 Pro

iPhone 13 Pro a reușit să atingă un scor final de 839.675 puncte în AnTuTu, iar scorurile au fost comparate direct cu un iPhone 12 Pro de anul trecut. Se pare că avem de a face cu o îmbunătățire modestă la capitolul CPU între Apple A15 și Apple A14 de anul trecut, de la 183.625 puncte la 214.698. Acesta este un aport de performanță de 17% de la o generație la alta.

iphone 13 pro antutu

Pe partea de GPU, unde avem de a face pentru prima dată cu un chipset de smartphone de la Apple cu un GPU cu 5 nuclee, vedem un aport de performanță de numai 19%, de la 271.139 puncte, la 324.552. Acest rezultat este mai puțin impresionant decât testul GeekBench Metal, care testează procesorul grafic, care demonstra o diferență de 55% între generații la acest capitol.

Impresionant este însă faptul că la capitolul memorie, unde se testează atât memoria RAM, cât și stocarea, diferența este de 44%. Modelul testat de iPhone 13 Pro este cel de 1 TB, care cel mai probabil are cea mai rapidă stocare dintre variantele noi.

iphone 13 pro vs 12 pro

Totuși, orice aport de performanță față de Apple A14 de anul trecut este binevenit, întrucât acel model reușește în continuare să fie unul dintre cele mai performante procesoare disponibile în prezent, capabil să ruleze fără probleme orice aplicație sau joc din App Store. Performanța îmbunătățită de pe Apple A15 sugerează însă că telefoanele din gama iPhone 13 vor avea o viață lungă, putând păstra un nivel ridicat de performanță în anii care vor urma, fără să fie necesar un upgrade.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult