Când prea mult gaming strică. Visurile unei tinere, spulberate de încheieturile distruse

27.10.2020
Când prea mult gaming strică. Visurile unei tinere, spulberate de încheieturile distruse
Foto: Profimedia Images

Gamingul este o industrie aflată în plină dezvoltare și o modalitate prin care oamenii reușesc să treacă prin aceste vremuri dificile. Totuși, această activitate nu este asociată cu un stil de viață sănătos, iar în spatele luminițelor RGB, zâmbetelor de pe afișe și culorilor vii în care sunt promovate jocurile și evenimentele de profil se ascund multe drame.

Julia Bright se juca opt ore pe zi Overwatch, dar corpul ei a început să cedeze, potrivit Wired UK. Din această cauză, tânăra a trebuit să reducă drastic sesiunile de gaming. Acum, chiar și după doar două ore petrecute la PC mâinile o dor foarte tare, mai ales cea dreaptă, în care ține mouse-ul. La doar 20 de ani, speranța tinerei de a deveni jucătoare profesionistă s-a năruit, în ciuda faptului că este talentată.

Citește și: Mausul vertical. Merită sau nu să îţi cumperi un astfel de dispozitiv?

Bright este o persoană care preferă, la fel ca mulți alți gameri, claw grip-ul, o modalitate de a ține mouse-ul în care contactul cu dispozitivul se face cu podul palmei şi vârfurile degetelor. Aceasta este mai periculoasă pentru mână decât palm grip-ul, când interiorul mâinii atinge aproape toată suprafaţa superioară a dispozitivului.

Bright recunoaște că ar fi putut evita problemele de sănătate dacă ar fi luat pauze mai dese pentru a se întinde și relaxa. Nu a ajutat nici faptul că jocul Apex Legendes a prins-o atât de tare în mrejele lui încât s-a jucat în neștire timp de două luni. Apoi, Julia a început să simtă dureri puternice la încheieturi, iar la mâna dreaptă i-a apărut o umflătură asemănătoare cu o nucă. După mai multe luni de investigații medicale, medicii au pus diagnosticul final. Durerile crunte erau provocate de un ligament întors și de un tendon deplasat. După ce a fost operată, tânăra a avut mâna imobilizată timp de 12 săptămâni. Au urmat câteva luni de fizioterapie și odihnă. Bright se joacă și acum, dar doar în sesiuni scurte, de 40 de minute. Jocul preferat acum este Valorant, iar speranțele ei de a deveni jucătoare profesionistă s-au năruit, cel puțin pentru moment.

Citește continuarea în Go4games.

CITEȘTE ȘI:

AMD a anunțat procesoarele Ryzen 5000. Spune că sunt cele mai performante în gaming

Windows 10 va avea o nouă secțiune Refresh Rate, utilă celor care folosesc monitoare de gaming

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video