Clasicul joc Pong este acum disponibil pe Apple Watch

19.02.2016

Încă de la debutul ceasurilor inteligente, dezvoltatorii de software au încercat câteva metode de a pune jocuri pe acestea. Există puţine poveşti de succes la acest capitol, însă noul „A Tiny Game of Pong” ar putea fi primul cu adevărat popular. Este vorba despre o versiune miniaturizată a clasicului Pong din anii ’70, făcut să ruleze pe Apple Watch. Acesta vine cu un sistem foarte inteligent de control, care imită jocul original realizat de Atari.

Ecranul mic de pe Apple Watch nu oferă prea mult spaţiu pentru jocuri complexe, iar Pong pare să fie candidatul perfect pentru jocuri pe un astfel de dispozitiv. Două dreptunghiuri şi un cerc sunt de ajuns pentru a crea acest joc de tenis simplist, iar acestea pot fi urmărite destul de uşor pe orice tip de display. Întrucât suprafaţa ecranului este foarte mică, interacţiunea prin intermediul atingerilor pe ecran nu este recomandată, aşa că Matt Wiechec, creatorul jocului a ales să folosească „coroana digitală” a ceasului pentru control. Aceasta are foarte mult sens dacă luăm în calcul faptul că Pong în sălile arcade şi pe consolele anilor ’70 putea fi controlat exclusiv printr-un buton rotativ.

A Tiny Game of Pong vine şi cu o serie de opţiuni pe care jocul original nu le avea. Versiunea gratuită, disponibilă deja pe AppStore, vine doar cu un mod de joc infinit, în care jucătorul se întrece cu un oponent virtual la infinite. Cei care doresc mai mult, vor putea cumpăra în aplicaţie posibilitatea de a debloca modul Playoff. Primul care marchează trei goluri câştigă, iar numărul total de meciuri câştigate este înregistrat într-un tabel online în care se înscriu toţi jucătorii. Cei care aleg să plătească primesc şi opţiuni de personalizare a interfeţei, putând schimba culorile afişate de joc după bunul plac, sau pentru a se asorta cu brăţara ceasului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult