Clubul de fotbal german Schalke 04 are acum propria echipă profesionistă de League of Legends

17.05.2016
Clubul de fotbal german Schalke 04 are acum propria echipă profesionistă de League of Legends
Clubul german de fotbal Schalke 04 are acum propria divizie de eSports specializată în League of Legends (LoL), după ce a semnat cu echipa Elements. Din aceasta fac parte jucătorii Etienne „Steve” Michels, Hampus „Fox” Myhre, Berk „Gilius” Demir, Rasmus „MrRalleZ” Skinneholm şi Hampus „Sprattel” Abrahamsson.
 
Elements nu este o forţă de temut în acest moment în League of Legends, dar în 2013 a concurat, sub numele Alliance, în cea mai importantă competiţie, World Championship. Cu ajutorul Schalke, care dispune de fondurile şi logistica necesare, echipa ar putea ajunge foarte repede să joace din nou la cel mai ridicat nivel. 
 
 
Nu este primul caz în care un club de fotbal angajează gameri profesionişti. Recent, echipele West Ham United şi VfL Wolfsburg au angajat jucători de FIFA. 
 
LoL este unul dintre cele mai populare jocuri video în industria de eSports. Audienţele sale au crescut atât de mult, încât companii media mari, precum BBC şi ESPN, transmit live competiţiile importante. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult