Consola Xbox 720 rămâne fără drive optic

09.03.2012
Consola Xbox 720 rămâne fără drive optic

Microsoft anunţă noi surprize pentru cei care aşteaptă lansarea următoarei generaţii a consolei Xbox .

Consola Xbox720 rămâne fără drive optic

După ce a înfuriat utilizatorii din întreaga lume anunţând că blochează reutilizarea jocurilor folosite, comercializate de obicei în magazine specializate la numai o fracţiune din preţul unuia nou, Microsoft dă o nouă lovitură amatorilor de jocuri la preţ redus anunţând că viitoarea consolă Xbox 720 nu va include un drive optic.

Aparent, în locul discurilor optice ar putea fi implementat un sistem de card-uri de memorie interschimbabile, de tip solid state. Noile card-uri, bazate pe un design proprietar şi prevăzute cu mecanism hardware de protecţie împotriva copierii şi utilizării neautorizate, vor oferi singura modalitate pentru distribuirea offline a jocurilor pe consolă.

Decizia de abandonare a unităţii optice dă o grea lovitură celor care sperau să poată juca titlurile cumpărate pentru consola Xbox 360 şi pe versiunea next-gen a acesteia.

O soluţie alternativă pentru instalarea de jocuri rămâne descărcarea acestora din mediul online, operaţiune potenţial mare consumatoare de timp dacă viteza conexiunii la internet nu este suficient de mare.

Xbox 360

Majoritatea specificaţiilor pentru noua consolă Xbox sunt încă neclare, dar sunt informaţii despre disponibilitatea acesteia în două versiuni distincte. Modelul high-end este adresat pasionaţilor de jocuri dornici să savureze pe deplin grafica noilor jocuri, comparată într-un teaser AMD cu versiunea pentru PC a jocului Avatar.
A doua versiune adoptă un format de tip Set-Top-Box potrivit pentru sufragerii modeste şi oferă funcţionalitatea unui Smart TV cu opţiuni de gaming.

Este posibil ca decizia eliminării drive-ului optic să fie aplicată numai uneia din aceste variante, cu scopul de a permite adoptarea unui format mai compact pentru carcasă.

Consolele din noua generaţie Xbox ar putea fi dezvăluite cu ocazia E3 2012, urmând ca disponibilitatea în magazine să fie asigurată abia anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News